Free Sample!
No charge for the sample, no shipping fees. Free to test it out!

Intro:

Steeds vaker genomen door gezonde mensen om de focus voor examens te verbeteren, na een uitgebreide beoordeling onderzoekers zeggen dat modafinil op korte termijn veilig is

Modafinil is ‘ s werelds eerste veilige “slimme drug”, hebben onderzoekers van Harvard en Oxford universiteiten gezegd, na het uitvoeren van een uitgebreid overzicht van het medicijn. Ze concludeerden dat het medicijn, dat wordt voorgeschreven voor narcolepsie, maar steeds vaker wordt overgenomen door gezonde mensen, de besluitvorming, het oplossen van problemen kan verbeteren en mogelijk zelfs mensen creatiever kan laten denken.

Hoewel de onderzoekers erkenden dat er beperkte informatie beschikbaar was over de effecten van langdurig gebruik, zeiden ze dat het medicijn op korte termijn veilig leek te zijn, met weinig bijwerkingen en geen verslavende eigenschappen.

Modafinil komt steeds vaker voor op universiteiten in Groot-Brittannië en de VS. Voorgeschreven in het Verenigd Koninkrijk als Provigil, werd het in 2002 gelicentieerd voor gebruik als een behandeling voor narcolepsie – een hersenaandoening die ervoor kan zorgen dat een persoon plotseling in slaap valt op ongepaste tijden of chronische alomtegenwoordige slaperigheid en vermoeidheid ervaart.

Gebruikt zonder recept, en gekocht via gemakkelijk te vinden websites

Gebruikt zonder recept, en gekocht via gemakkelijk te vinden websites, modafinil is wat bekend staat als een slim medicijn-voornamelijk gebruikt door mensen die hun focus willen verbeteren voor een examen. Een onderzoek onder lezers van Nature journal suggereerde dat één op de vijf medicijnen heeft gebruikt om de focus te verbeteren, waarbij 44% Modafinil als hun favoriete medicijn noemde. Maar ondanks de toenemende populariteit is er weinig consensus over de omvang van de effecten van modafinil bij gezonde, niet-slaapstoornissen.

Een nieuw overzicht van 24 van de meest recente modafinil – studies suggereert dat het medicijn veel positieve effecten heeft bij gezonde mensen, waaronder het verbeteren van de aandacht, het verbeteren van leren en geheugen, en het verhogen van iets dat “vloeibare intelligentie” wordt genoemd-in wezen ons vermogen om problemen op te lossen en creatief te denken. Een studie toonde ook aan dat modafinil taken aangenamer maakte. Hoe langer en complexer de geteste taak, hoe consequenter modafinil cognitieve voordelen bood, volgens de auteurs van de review.

De review wijst erop dat negatieve effecten-waaronder een studie die aantoonde dat mensen die al als creatief waren geclassificeerd, een kleine afname van creativiteit zagen – werden gemeld in een klein aantal taken, maar nooit consequent. Het voegde eraan toe dat het medicijn

Andere voorgestelde slimme medicijnen, zoals Ritalin, voorgeschreven voor ADHD, hebben veel negatieve bijwerkingen, zei Anna-Katharine Brem, co-auteur van de review, vandaag gepubliceerd in het tijdschrift European Neuropsychopharmacology. “Modafinil lijkt het eerste ‘slimme medicijn’ te zijn dat redelijk veilig is voor gezonde mensen.”

Zij benadrukte dat hoewel het medicijn niet als verslavend wordt beschouwd, de langetermijneffecten ervan niet zijn onderzocht. “Het zou moeilijk zijn om ethische goedkeuring te krijgen om de langetermijneffecten van het nemen van dit medicijn te testen,” zei ze.

Peter Morgan, aan de Yale School Of Medicine, zegt dat er substantieel bewijs is dat andere cognitieve versterkers, zoals cafeïne of nicotine, voordelen hebben van kortdurend gebruik, maar dat die voordelen worden gewist door langdurig gebruik en eerder worden vervangen door tekortkomingen in cognitieve prestaties. “Er is geen bewijs dat modafinil in dit opzicht anders zou zijn,” zei hij.

De effecten van modafinil op de hersenen zijn complex en niet goed begrepen.

De effecten van modafinil op de hersenen zijn complex en niet goed begrepen. Een veelbelovende theorie is dat het medicijn de bloedtoevoer naar hersengebieden verhoogt die aandacht en leren dienen. Het kan ook de hersenactiviteit verbeteren in gebieden waarvan wordt gedacht dat ze als “geleiders” fungeren, waarbij vaardigheden zoals geheugen, redeneren en probleemoplossing worden beheerd.

“Modafinil is het eerste echte voorbeeld van een slim medicijn dat echt kan helpen, bijvoorbeeld met examenvoorbereiding,” zei Guy Goodwin, president van het European College Of Neuropsychopharmacology. “Eerdere ethische discussies over dergelijke middelen hebben de neiging gehad om extravagante effecten aan te nemen voordat het duidelijk was dat er een was.g zijn.

“Dat laat ons in onbekend terrein. Als er vraag is naar modafinil en mensen bereid zijn ervoor te betalen, dan zal er een illegale markt worden gecreëerd. Of het een doelwit wordt voor politieke actie moet afhangen van hoe en of het publieke debat zich ontwikkelt om dergelijke actie te eisen.”

Ending

Brem en haar co-auteur Ruairidh Battleday denken dat het tijd is voor debat. “Voor het eerst hebben we een middel zonder ernstige bijwerkingen die voordelen laten zien die we nog niet eerder hebben gehad.”

“We zeggen niet’ ga naar buiten en neem dit medicijn en je leven zal beter zijn, ‘” zei Brem. Het is nog steeds niet gelicentieerd voor gezonde mensen-maar het is tijd voor een breder debat over hoe cognitieve verbetering in ons leven kan worden opgenomen. We moeten ethiek onderzoeken en wetenschappers, politici en het publiek